Home » Medencek tehnologiaja » Az uveggyapot medencek elonyei

Az uveggyapot medencek elonyei

Az általunk gyártott úszómedencék monoblokk (egy tömbből álló) medencék, melyeket készen szállítunk, egy tartály formájában. Ezek az úszómedencék üvegszállal bevont speciális poliészter gyantából készülnek, a gépjárművek és csónakok karosszériájára jellemző technológiával. Az úszómedence belseje gelcoat réteggel van borítva, amely egy, az időjárási viszontagságokkal, a hőmérséklet-ingadozásokkal, UV sugárzásokkal, kopásokkal, mechanikus sokkokkal szemben rendkívül ellenálló poliészter zománcréteg.

Az üvegszálas úszómedencék esetén a gyártási technológia speciális, melyet állandóan felügyelnek és fejlesztenek annak érdekében, hogy a medencék rendkívül tartósak, ellenállóak és kényelmesek legyenek.

Az üvegszálas medencék fő előnyei a következők: rövid időn belüli könnyű beszerelés, tartósság, tartozékokkal való jó ellátottság. Az üvegszálas úszómedencék jelentős technikai standardokat képviselnek, jó minőségűek, esztétikus design-nal rendelkeznek, hosszú távú megoldásokat kínálnak.

Meg kell említeni továbbá azt a tényt, hogy egy fehér színű medence is kékes színűvé válik a vízzel való feltöltést követően. Ezeket az úszómedencéket gyantából és laminált üveg rétegekből gyártják. Ez a kombináció tökéletes rugalmasságot és ellenállóképességet eredményez.

Ez a fő oka annak, hogy az üvegszálas úszómedencék rendkívül kedveltek és elterjedtek. Általában egy darabból állnak, de léteznek olyan modellek is, amelyek több darabból állnak.

Az üvegszálas úszómedencék olyan poliészterből készülnek, amely sokkal erősebb tartóerőt és ellenállást kölcsönöz a medencéjének. Az üvegszálas úszómedencék többsége sima felszínnel rendelkezik, ellenálló a korrózióval szemben és nem szilánkosodik meg, emiatt sokkal biztonságosabb a használatuk, főleg akkor, ha a gyerekekről van szó, amennyiben ők is használják az úszómedencét. Az üvegszálak tulajdonképpen sok nagyon ellenálló és nagyon erős szálból állnak, ezért ez egy sokkal előnyösebb megoldás, még az acélnál is előnyösebb.

AZ ÜVEGSZÁLLAL BÉLELT POLIÉSZTERBŐL KÉSZÜLT ÚSZÓMEDENCÉK 4 ELŐNYE:

  • Alacsonyabb költségek és kevesebb előkészítési munkálat. Az ügyfél kell elvégezze vagy elvégeztesse az ásatást azon a helyen, ahova szeretné, hogy a medence kerüljön, és esetleg öntsön egy beton alapot is a gödör aljára abban az esetben, ha a terület nem elég ellenálló.
  • Az úszómedence rövid beszerelési és beüzemelési ideje, ami legfennebb 2 nap a gödörbe való behelyezéstől számítva. Ily módon az úszómedence jövőbeli tulajdonosa minimális mértékben vesz részt a beszerelési és beüzemelési munkálatokban;
  • Optimális ár-minőség arány – figyelembe véve azt a tényt, hogy egy úszómedence testre 15 év garanciát biztosítunk, a beszerelési munkálatokért pedig 2 év jótállást;
  • A kompozit anyagokból készült úszómedencék melegek, kellemes tapintásúak, de ugyanakkor rendkívül egyszerűen tisztíthatóak és fertőtleníthetőek klasszikus tisztítószerek és feltőtlenítőszerek használata révén.